Oyun Küpü Hakkında

  • Home
  • Oyun Küpü hakkında
img img img
img img img
img

Oyun Küpü

Fark yaratmak için farklı bakabilmek gerekir.

21+

yıllık deneyim

Oyun Küpü

Yaratıcılık Atölyesi

Fark yaratmak için farklı bakabilmek gerekir. Geleceğin neler getireceğini bilemeyiz ama yaratıcı bir zihinle en hızlı değişimlere hazır hale gelebiliriz. Yaratıcı düşünme sorunlara benzersiz çözümler bulmayı, fırsatları görmeyi, engelleri aşmayı ve inovasyonu mümkün kılar. Yaratıcı düşünebilen bireyler sahip oldukları yetenek ve yetkinlikleri sıra dışı şekilde bir araya getirip çok daha fazla değer yaratabilirler.

Oyun Küpü, Esra Taşlıyük’ün eş zamanlı sürdürdüğü 21 yıllık kurumsal iletişim, 5 yıllık tiyatro ve 3 yıllık eğitmenlik deneyimini harmanlayarak oluşturduğu yaratıcılık odaklı bir içerik merkezidir. Oyun Küpü’nün asıl amacı farklı düşünmeyi sağlamak, hayal gücünü geliştirmek ve ortaya yaratıcı işler çıkarmaktır. Oyun Küpü’nde çocuklar ve yetişkinlere yönelik eğitimler oyundan, sanattan ve yaratıcı düşünceden beslenir. Çünkü sanatın, oyunun ve yaratıcı düşüncenin içine girdiği tüm işler; günümüzde eğitimden iletişime her alanda kendini göstermekte olan tekdüzeliğin, basmakalıplığın, standart yaklaşımların dışına çıkılmasını sağlar. Oyun Küpü Yaratıcılık Atölyesi, katılımcılarına yeni düşünme yolları öğretirken, aynı zamanda eğlenceli ve ilham verici bir ortam sunar.

 

Yaratıcı düşünceyi geliştirmenin yolları vardır. Temelde ise iyi bir gözlemci olmak yatar. Çevremizde olup biten en küçük şeyi bile gözlemleme duygumuzu geliştirirsek malzeme yelpazemiz de o kadar gelişir ve tüm bu malzemeler bize neler yapabileceğimize ilişkin vizyon sağlar. Eğer bakmakla görmek arasındaki farkı bilir ve iyi bir gözlemci olursak, yapılan her şeyi daha yenilikçi bir biçimde yapmanın her zaman bir yolunu bulabiliriz. Önemli-önemsiz, gerekli-gereksiz, sevimli-sevimsiz, bana ait-değil gibi ayrımlar yapmazsak her şeyi olduğu gibi görürüz ve bu da bizim derin bir gözlem yapabilmemize olanak sağlar. İyi bir gözlemci olduğumuzda yaratıcılık artık çok daha kolaydır; çünkü geriye kalan yalnızca elimizde hangi malzemelerin olduğu ve onları nasıl bir araya getireceğimiz meselesidir.

 

İyi bir gözlemci olduktan sonra kendi çevremizle sınırlı kalmayıp farklı alanlarda yeni deneyimler edinerek farklı bakış açıları kazanabiliriz. Farklı yaşamların kapılarını aralamak, orada olup biteni kendi çerçevemizin dışına çıkarak gözlemlemek ve anlamlandırmak yaratıcılığımızı artırır. Bu doğrultuda Oyun Küpü atölyelerinde uygulanan drama ve tiyatro çalışmaları bizi biz olmaktan çıkarıp başka yaşamları tattıran ve dolayısıyla yaratıcılığımızı geliştiren önemli pratikler içerir. Farklı deneyimler edinmenin yolları arasında sanatla iç içe bir yaşam sürmek, seyahat etmek, yeni hobiler edinmek, zıt görüşteki kitapları okumak, sivil toplum örgütlerinde rol almak da sıralanabilir. Küçük gördüğünüz bir deneyim bile -örneğin olta balıkçılığı- iyi bir gözlemci olduğunuzda size yeni ufuklar kazandırabilir.

 

Yaratıcılık tek başına geliştirilebileceği gibi grup halinde fikirlerin serbestçe ve eleştirilmeden söylendiği beyin fırtınalarında, sanatsal faaliyetlerde, problem çözme ve zihin egzersizi atölyelerinde de geliştirilebilir. Grup halinde zihinleri zorlamak, farklı çözümler üretmeye ve farklı perspektifler kazanmaya yardımcı olacaktır. Grup tartışmaları farklı bakış açıları kazandırır ve birlikte yeni fikirler üretilebilir. Öte yandan gruptaki diğerlerinin başarı, başarısızlık ve yaşam öykülerini dinlemek, ilham kaynağınız olabilir.

 

Oyun Küpü Yaratıcılık Atölyesindeki çalışmalar çoğunlukla gruplar halinde yapılır. Örneğin bir grup öğrenciyle ya da bir şirketin çalışanlarıyla… Oyun Küpü Yaratıcılık Atölyesi, katılımcılarının yaratıcı düşünce becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen interaktif etkinlikler ve eğitimler içeren programlar sunar. Bu programlarda katılımcılar, çeşitli teknikler ve yöntemler kullanarak yaratıcılıklarını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunurlar. Oyun Küpü Yaratıcılık Atölyesi, katılımcıların yenilikçi fikirler üretmelerine, problem çözme becerilerini geliştirmelerine ve tek yönlü düşünmek yerine farklı açılardan bakabilmelerine yardımcı olan içerikler sunar.  

 

Oyun Küpü Yaratıcılık Atölyesi, şirketlerde çalışanların yaratıcılıklarını artırmak, öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek ya da bireylerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla farklı ortamlarda ve farklı formlarda düzenlenebilir. Bu formlardan birkaçı beyin fırtınası, arama konferansı, tiyatro ve dramadır. Örneğin yeni bir marka geliştirmek için beyin fırtınası, iş süreçlerindeki sorunlara çözüm bulmak için arama konferansı, empatiyi geliştirmek için tiyatro, iletişim becerilerini geliştirmek için drama atölyeleri düzenlenebilmektedir.